A téli hónapok végén már szinte lehetetlen jó minőségű zölségekhez jutni. Ilyenkor mindig eszembe jut, csíráztassunk!

A csírák magas vitamin-, aminosav-, enzim-, antioxidáns- és aminosav tartalmú szuper élelmiszerek és nagyon finomak.

Én így csíráztatok:
1. A magokat leöblítem és befőttes üvegben hogy a víz ellepje , sötét meleg helyen állni hagyom 1 éjszakát.
2. A befőttes üvegek szájára mosózacskót gumizok, ez végig rajta marad.
3. A mosózacskón keresztül leöblítem napi 3-4× a magokat. A képen látható módon kitámasztom ,hogy ne álljon alatta a víz.
4. Minnél világosabb helyen csíráznak a magok, annál nagyobb lesz a klorofill és annál kissebb a B vitamin tartalmuk. Ez fordítva is igaz. Mi tudjuk szabályozni a beltartalmi értékét igényeink szerint.
5. Ha már eléggé kifejlődtek hűtőbe téve lassíthatjuk a folyamatot. Itt elég napi 1×leöblíteni.
6. Fogyasztás előtt ,én mindig szódabikarbónás vízben áztatom 10 percig.

Kész az egészséges, olcsó téli szuperélelmiszer.
“Táplálékod legyen gyógyítód!”