A keselyűk nem köröznek oázis felett!

A Candida sem tud ledönteni a lábadról, ha a bélflórád erős és egészséges lesz.

Sok ember betegnek érzi magát, de nem tudja mi az oka. Ha különböző szakorvosoknál járt és nem találják a betegségi okát, akkor mindig gyanakodni kell egy gombás fertőzésére. A rejtélyes és sokféle tünet mögött, gyakran a Candida gombás fertőzés áll, amit nagyon nehéz kimutatni. Milyen tünetek lehetnek ezek?

-Korpa, pattanások, hüvelyi váladék, lábgomba, lepedékes fehér nyelv, afta, ekcéma, pikkelysömör.

-Székrekedés vagy hasmenés, emésztési problémák, puffadás, bélbántalmak, kóros falánkság, hízás.

-Fejfájás, ingerlékenység, gyenge memória, zavarodottság, hiperaktivitás, depresszió, alvászavar.

-Köhögés, allergia, asztma, orrfolyás.

-Izomgörcs, izomláz, ízületi panaszok, fájdalmak az egész testben.

-Férfiaknál makacs prosztatagyulladás.

-Menstruációs panaszok, petefészek ciszták vagy gyulladások, meddőség.

-Libidó csökkenés vagy szexuális vágy elvesztése.

-Látásromlás: kettős látás, homályos látás, szikralátás.

-Hólyaggyulladás, húgyúti panaszok. stb.

Nem gondolja senki, hogy ilyen szerteágazó tünetek mögött egy kórokozó, a Candida áll.

A Candida gomba bélflóránk hasznos tagja a jó bélbaktériumokkal együtt, de ha a túlszaporodását féken tartó baktériumok elpusztulnak, nagy bajt, komoly tüneteket tud okozni. Sajnos a gyakori antibiotikum használat, a növényvédőszerek, a fogamzásgátlók, az antibiotikummal kezelt húsok, a gyorsételek, a szteroidok és a savlekötők következtében a jó baktériumok eltűnhetnek és túlszaporodhatnak a gombák.

Gyakran ki sem alakul az egészséges mikrobiom  .A csecsemők bélflórájának az édesanya hüvelyflórájából és a szoptatás során bejutó baktériumokból kellene betelepülnie. Manapság egyre több anyuka szül császárral és nem szoptat, ezért van olyan sok tejallergiás és ekcémás gyermek. Ráadásul a tápszerek tehéntejport és sok cukrot tartalmaznak, ami a gyerekek számára emészthetetlen, immunrendszert gyöngítő és gombásodást okoz. A cukor és a finomított szénhidrátok a gombákat erősitik.  Az immunrendszer 20 perccel a cukor fogyasztása után lebénul, gyöngítheti még a stressz és a tápanyagok hiánya. Az immunrendszer 70%-a a belekben van, ha a gombák elszaporodnak az immunrendszerünk megpróbál védeni tőlük, azzal lesz elfoglalva, hogy megakadályozza a terjedésük. Ezért aki Candidás sokszor megbetegszik és utána nehezen tud meggyógyulni. Egy influenza, ami másoknál napok alatt gyógyul náluk 1 hónapig is tarthat és felléphetnek szövődmények is pl: tüdőgyulladás, gennyes mandulagyulladás.

A Candida egy civilizációs betegség, ami az életmódunk eredménye. A gomba rátapad a bél nyálkahártyájára, folyamatos hurutot, gyulladást idéz elő. Nem a gomba okozza a tüneteket, hanem a 80 féle méreg, amit termel. Ezek károsítják az immunrendszert, a bél- hormon-, és idegrendszert. A gomba egyrészt a tápcsatornában okoz tüneteket, de a bél falát átfúrva kijuthat a vérkeringéssel az egész szervezetbe és ott okoz problémákat, ami a leggyengébb területünk. Károsíthatja a szívbillentyűket, eljuthat tüdőbe vagy az agyba is. A sérülések következtében a bélnyálkahártya átereszthet olyan anyagokat is, amik ellen az immunrendszer antitesteket kezd termelni. Ha az antitest a behatoló anyaggal összetalálkozik immunkomplexeket képez és ez allergia formájában nyilvánul meg. Gyakran az allergiás betegeknél penészgomba fertőzésről van szó és ha kigyógyulnak a gombás fertőzésből akkor az allergiás panaszaik is javulnak.

Hogyan lehet igazolni a Candida jelenlétét?

A bőrön látszik, a nőgyógyász is látja, de a belekből és a szervezetből nehezen kimutatható. Ha „csak” a bőrön vagy a hüvelyben jelenik meg a Candida, akkor minden esetben már a szervezetünk többi részében is megtalálható. A tumoros betegek 80%-a Candidás.

A biorezonanciás állapotfelmérés megállapítja a gombák kóros elszaporodását, feltárja, hogy mitől alakult ki a fertőzöttség, milyen súlyos, mely gombafajok okozzák és rávilágít a lelki háttérre is.A biorezonancia un. zap kezeléssel pusztítja el a felszaporodott gombákat. (A mikroorganizmusok az elektromos áramot a meghatározott saját frekvenciájukban nem viselik el-elpusztulnak) A kezelés fájdalommentes. Beindít egy öngyógyító folyamatot a szervezetben, így lerövidül az idő, ami alatt visszaállhat a mikrobiológiai egyensúly és enyhülhetnek a kellemetlen tünetek.

-A komplex kezelésen belül elsődleges szerepe van a bél falára lerakodott bélsár és gombatelepek eltávolításának, gyulladáscsökkentésnek, bél nyálkahártya regenerációnak.

-A kezelés alatt szigorúan kerülni kell minden olyan ételt, ami a gombákat táplálja.

-Fontos ezzel egyidőben Candida ellenes természetes készítményeket fogyasztani. Ha valaki csak diétázik a gombák nem fognak éhezni. Átfúrják a bélfalat és a vérből kivonják a cukrot, ami ájuláshoz, rosszulléthez vezethet.

-A szervezet méregtelenítő funkcióját meg kell erősíteni, mivel az elpusztult gombákat mielőbb el kell távolítani a szervezetből.

-A bél mikrobiológiai egyensúlytalanságát pre- és probiotikus készítményekkel helyre kell állítani.

A kezelésekből általában 3 alkalom elegendő, 3-5 napos szünetekkel. Egy későbbi visszamérés eredménye határozza meg ,hogy van -e szükség további  kezelésre.

„Minden nap egy új kezdet, de változtatás nélkül a fejlődés lehetetlen.”