Gerincünk, csontjaink, egész szervezetünk egészsége nagymértékben függ attól, hogy milyen minőségű és mennyiségű vizet fogyasztunk.

Ha nem iszunk eleget csökkenhet porckorongjaink víztartalma, ezáltal csökken a magasságuk is, közelebb kerülnek egymáshoz a csigolyák. A köztük lévő idegek abban a pici alagútban lenyomás alá kerülnek és könnyen kialakulhat a lumbágó, rosszabb esetben a porckorongsérv.

A csontok állapotromlásának másik oka a szervezet elsavasodása. Ha sejteken kívül található folyadék ph-értéke nem egészséges, szervezetünk a csontokban és fogakban található kalciumot vonja ki és azzal semlegesíti. A megfelelő mennyiségű és minőségű kalcium és magnézium az egyik leghatékonyabb ellenszere az elsavasodásnak. Okvetlenül fontos, hogy a kalciumot D-vitaminnal együtt vigyük be, mivel szükséges a kalcium megfelelő felszívódásához és hasznosulásához. A D- vitaminhoz pedig K-vitamin kell.

A táplálkozás megreformálása is igen fontos lépés. A cukros, feldolgozott élelmiszerek helyett fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt, biológiailag tiszta magas tápértékű ételeket, zöld porokat, algákat.

A rendszeres egészségi állapotunknak megfelelő mozgás csont és porcépítő.

Az egészséges gerinc és csontok ellenségei: a kóla, bizonyos gyógyszerek, alumíniumot tartalmazó kozmetikai szerek, mértéktelen alkoholfogyasztás, a tej és a dohányzás.

A biorezonanciás állapotfelmérés alatt felszínre kerülnek olyan rejtett információk, amelyek tüneteket nem, de sejtszinten már hiányt, panaszokat okoznak.

A gerinc tréning energetikailag javítja és felméri a gerinccsigolyák kiegyensúlyozatlanságait. Az idegek és az érzelmek összekapcsolásával képes a gerinc fájdalmát és feszességét csökkenteni, amelyet gátolt érzelmek okoznak.

„Annyira vagyunk fiatalok és egészségesek, amennyire erős és hajlékony a gerincünk”